dimecres, 28 de febrer del 2018

La simbologia del teix

Com ja sabeu, un dels protagonistes d’aquesta història és el monstre. Aquest monstre té un aspecte força particular ja que és una barreja entre arbre i persona. Es podria dir que l’aparença general és d’arbre. Un arbre que pot gesticular i moure’s perquè té cames i braços i comunicar-se a través d’un rostre replet d’arrels, branques i esforça, igual que tot el seu cos/tronc.
L’home/arbre que apareix a la novel·la és concretament un teix. Crec que la tria d’aquest arbre per part de l’autor no és a l’atzar. El teix és un arbre molt verinós i la seva ingesta pot produir la mort. Encara que s'ha descobert que el taxol, que s'extreu de l'escorça del teix, és una substància amb propietats anticanceroses, eficaç contra el càncer d'ovari, pell, mama i còlon. Per tant, el teix és un arbre verinós i curatiu, alhora. Tenint en compte tot això, es podria dir que el teix simbolitza la malaltia de la mare que lluita entre la vida i la mort.
La relació entre el teix i la mare es present dins la novel·la en dues ocasions molt clares. La primera és les constants referencies que la mare fa a en Conor de l’arbre que hi ha just davant de casa seva. És un teix i està al costat d’un cementiri (el teix com a símbol d’esperança de guarir-se i el cementiri que al·ludeix a la mort). La mare li agrada contemplar-lo per la seva bellesa i majestuositat. La segona ocasió on el teix té protagonisme és en un remei que provarà la mare per intentar curar-se, fet a base de teix.
Al llarg de la història, el teix ha sigut objecte de llegendes i històries, degut al seu aspecte bonic i alhora tenebrós. D’aquí també es pot veure la simbologia del teix com a portador relats, tal i com ho veiem en el llibre. El monstre/arbre explica tres històries a en Conor que tenen com a objectiu que en Conor expliqui la seva veritat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada