divendres, 21 d’abril del 2017

Tercera trobada

Ahir dijous 20 d’abril vàrem tenir la tercera i última sessió del club Prohibir Llegir!, en la qual van poder comentar tot el llibre de Mi hermana vive sobre la repisa de la chimenea.
Un dels fets que es descriuen en el llibre i que us va remoure molts sentiments va ser l'actitud de la mare. En un principi, en Jamie justifica la seva absència amb arguments com ara «el seu cap no la deixa tenir un dia lliure», «el trànsit i la distància que hi ha entre Londres i Ambleside»... finalment es descobreix que la mare ha deixat la feina i que ha estat de viatge amb Nigel, despreocupant-se totalment dels seus fills. De fet, en Jamie evidencia que la mare no sap res de la samarreta del Spiderman, que suposadament li havia regalat ella.
La visita que tenen amb la mare el dia de l’espectacle, la vàreu titllar de freda i distant. Un dels moments més tensos d’aquest capítol és la insistència d’en Jamie per fer tornar a la mare a casa.
També, vàreu comentar un altre punt ple d’intensitat dins la novel·la i que us va fer patir una mica: la coincidència entre el pare d’en Jamie i la mare de la Sunya al despatx de la professora Farner. A partir d’aquí, la relació entre la Sunya i en Jamie es veu molt afectada, ja que tots dos pares no volen que es relacionin.
Durant l’entrevista que el pare d’en Jamie manté amb la senyora Farner queda ben palès que en Jamie no ha explicat res de la seva germana morta, tot el contrari, parla d’ella com si estigués viva.
Us va fer molta pena la mort d’en Roger, el seu gat. És un dels moments claus de la novel·la, ja que en Jamie empatitzar de ple amb tots els sentiments del seu pare: compren el seu pare i pot entendre perquè actua com ho fa. La mort d’en Roger els uneix.
El concurs de Joves Talents que van participar la Jas i en Jamie va ser un fracàs i un èxit, alhora. Un èxit, per la fantàstica interpretació musical de la Jas i, un fracàs, pel desastrós ball d’en Jamie.
En Jamie i la Sunya és retroben, ja que en Jamie planta cara a en Daniel i li deixa ben clar que els deixi en pau d’una vegada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada