divendres, 7 d’abril del 2017

Segona sessió de Prohibit Llegir!

Ahir vam tenir la segona trobada de Prohibit Llegir!. Havíem de llegir fins la pàgina 114 del llibre Mi hermana vive sobre la repisa de la chimenea. Dues de vosaltres no us heu resistit... i l’heu acabat. La resta, més o menys, hem llegit fins la meitat del llibre (capítol 12).
Va ser una hora molt profitosa ja que van parlar d’un munt de temes que apareixen a la novel·la.
Una de vosaltres va dir que el capítol que més la va impressionar va ser on en Jamie explica la mort de la seva germana Rose. També us va indignar molt que el pare culpés a la mare de la seva mort.
Tot seguit el tema va girar al voltant de la separació dels pares. Quasi totes esteu d’acord amb la decisió de la mare: marxar de casa per poder superar tota la situació, encara que algú va puntualitzar que no hagués deixat els fills al càrrec d’un pare alcohòlic. La desatenció del pare cap als fills també l’heu trobat molt injusta: només dorm i veu, no treballa ni cuina ni es preocupa pel dia dia dels seus fills.
Totes enteneu els sentiments d’en Jamie sobre el tema de la mort de la Rose. Rep una pressió molt gran de com i què ha de sentir, però ell no recorda massa cosa de la seva germana. Tot el que sap són els records, quasi monòlegs, dels pares lloant la figura de la filla morta. També heu empatitzat molt amb la Jas, la germana bessona de la Rose, ja que molt sovint ha d’assumir un rol que no vol, fins que fa un canvi radical: es vesteix de negre i es tenyeix els cabells de rosa, tot trencant i desvinculant-se de la imatge-record de la seva germana Rose.
Us ha encantat la relació de la Sunya i en Jamie i també la que té en Jamie amb la seva germana Jas. Us va fer riure la situació de com en Jamie coneix el promès de la Jas. En canvi, el dia que el pare d’en Jamie coneix a la Sunya us va fer patir una mica.
En general, Mi herrmana vive sobre la repisa de la chimenea us ha agradat, bo i que trobeu que hi ha moments una mica forts i situacions tenses. Ara cal saber com l’autora soluciona tots els interrogats oberts:
  • Què passarà en el moment que el pare d’en Jamie descobreixi que la Sunya és musulmana?
  • Vindrà la mare a veure els seus fills, a la Jas i en Jamie?
  • El pare deixarà de ser un alcoholic i es dedicarà als seus dos fills vius?
  • Participarà la Jas al concurs de Joves Talents?
  • El director i la senyora Farner descobriran com és realment en Daniel?
Bé, tots aquests dubtes els podrem comentar el proper dijous 20 d’abril.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada